Υλικά
Γάλα 1 κιλό (ζεστό)
Αυγά 4 (μόνο τους κρόκους)
Ζάχαρη 200 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ
Ρυζάλευρο 15 γρ
Πορτακάλια 2 μεγάλα (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη , το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τους κρόκους αυγών και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Συμπληρώνουμε το ζεστό γάλα σταδιακά να απορροφηθεί όλο και βράζουμε για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά και αφού πήξει γεμίζουμε μπολάκια ή ποτήρια (περίπου 6 μερίδες) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/