Κουνουπίδι τηγανητό

images_1772017_kounoupidi-tiganito.jpg

Υλικά

    Κουνουπίδι 1 κιλό χωρισμένο σε μπουκετάκια    
    Αλάτι 1 κουταλιά γλυκού    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    

Για τον χυλό

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ    
    Γάλα 1 ποτήρι    
    Βούτυρο 50 γρ λιωμένο    
    Αυγό 1 (μόνο το ασπράδι του)    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι , το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο χλιαρό , ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό. Ρίχνουμε το ασπράδι αυγού (όταν είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε) . Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα και με ένα καλαμάκι βουτάμε ένα ένα τα κομματάκια από το κουνουπίδι  στον χυλό  και τα βάζουμε στο τηγάνι μας να τηγανιστούν. Θέλουμε να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Στην συνέχεια τα τηγανισμένα μπουκετάκια τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά σε πιατέλα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/