Υλικά
Κοτόπουλο 1
Τραχανάς γλυκός 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Πράσα 2
Καρότα 2
Σέλινο 1 μεγάλο κλωνάρι
Σκόρδο 1 σκελίδα
Ντομάτα 1 ξεφλουδισμένη
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε μια κατσάρολα με νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα κομμένα σε κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το σκόρδο ολόκληρο, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά σε μια πιατέλα, σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό ακόμη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον τραχανά και το λάδι και ανακατεύοντας συνεχώς σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το οποίο εχουμε ξεψαχνίσει και τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά ακόμη(αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη στο βράσιμο).
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/