Υλικά
Κολοκυθάκια 2 κιλά
Κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό
Δυόσμο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Μαϊντανό 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Πιπέρι λίγο
Αλάτι ελάχιστο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να τα αλευρώσουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε , τα αλατίζουμε ελάχιστα και τα κόβουμε μακρόστενα. Τα αλευρώνουμε και βάζουμε μία στρώση στο ταψί μας που το έχουμε λαδώσει λίγο.Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο. Πέρνουμε το μείγμα και βάζουμε σαν δεύτερη στρώση πάνω από τα κολοκυθάκια μας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις βάζοντας κολοκυθάκια – μείγμα τυριού – κολοκυθάκια… Μέχρι όσο μας φτάσει αρκεί η τελευταία στρώση να είναι κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το λάδι από πάνω και είναι έτοιμο για ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/