Υλικά
Κολοκυθάκια μέτρια 8
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2
Σκόρδο 2 σκελίδες
Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κορν φλαουρ 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός 1 ματσάκι
Δύοσμος 5-6 φύλλα
Άνιθος 1 ματσάκι
Ρύζι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουκουνάρι 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Λεμόνι 2 μόνο τον χυμό τους
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα ανοίγουμε από το ένα μέρος με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα και βγάζουμε την ψίχα τους. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό βράζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι και το ρύζι για περίπου 10 λεπτά, στην συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό , τον ψιλοκομμένο άνιθο και τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το εργαλείο που αφαιρέσαμε τη ψίχα και τα τοποθετούμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κορν φλαουρ, που το έχουμε διαλύσει μέσα σε ένα ποτήρι με το χυμό από το δεύτερο λεμόνι και το ρίχνουμε στα κολοκυθάκια. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να πάει παντού, δεν τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/