images_2372017_kanelonia-nistisima.jpg

Υλικά

    Κανελόνια 1 πακέτο    
    Ντομάτες 3 φρέσκιες    
    Πολτό ντομάτας 1 κουτί    
    Κρεμμύδια 2 ξερά    
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Πιπεριά 1 της αρεσκείας σας    
    Κόλιανδρος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος    
    Κουκουνάρια 3 κουταλιές της σούπας    
    Μανιτάρια 1 κιλό φρέσκα
    Μαϊντανό 1/2 ματσάκι    
    Κρασί ροζέ 1 ποτήρι    
    Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σάλτσα σε μια κατσαρόλα , βάζουμε λάδι αρκετό να κάψει, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα , τα σοτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια , την πιπεριά (τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια),τον κόλιανδρο, τα κουκουνάρια , 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Τα σοτάρουμε όλα και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τις φρέσκιες ντομάτες που τις έχουμε τρίψει, τον μαϊντανό και το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί , γεμίζουμε τα κανελόνια με την σάλτσα που φτιάξαμε με ένα κουταλάκι (πρακτική λύση για να μην σας φύγει το υλικό από τα κανελόνια την ώρα που τα γεμίζετε είναι να τα στηρίζετε  όρθια μέσα στο ταψί και να τα γεμίζετε όχι μέχρι επάνω). Αφού τα γεμίσουμε όλα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που περίσσεψε και τα βάζουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/