Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Φυτικό βούτυρο 1 πλάκα
Ζάχαρη 2 1/2 φλυτζάνια
Κακάο 125 γρ
Αυγά 5
Νερό 1 φλυτζάνι
Βανίλιες 2
Μπέικιν πάουντερ στην μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο , το κακάο , την ζάχαρη , το νερό και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο μείγμα σοκολάτας. Κρατάμε ένα μεγάλο φλυτζάνι από αυτό στην άκρη. Στο υπόλοιπο μείγμα βάζουμε το αλεύρι , τα αυγά , το baking powder και τα χτυπάμε στο μίξερ. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα πιρέξ ή μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε και το κόβουμε σε ρόμβους. Περιχύνουμε παντού με την σάλτσα σοκολάτας που κρατήσαμε σε ένα φλυτζάνι και είναι έτοιμο για φάγωμα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/