Υλικά
Αχιβάδες ζυμαρικά 500 γρ σχετικά μεγάλες σε μέγεθος
Σπανάκι 1/2 κιλό φρέσκο
Αυγά 2
Ντομάτες 1/2 κιλό φρέσκιες
Κρεμμύδι 1 ξερό
Σκόρδο 2 σκελίδες
Φύλλο δάφνης 1
Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
Ριγάνι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1 πρέζα
Ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ
Τυρί κρέμα 200 γρ
Κρασί ροζέ 1/2 ποτήρι
Κουκουνάρια 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (τις βάζουμε σε ζεστό νερό να βράσουν ελάχιστα και η φλούδα τους βγαίνει πιο εύκολα),τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το υλικό από το μπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το 1 κουταλάκι αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε, το ψιλοκόβουμε, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα,τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο αλάτι και την τριμμένη παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Βράζουμε τις αχιβάδες (όσο αναγράφει η συσκευασία τους), αφού βράσουν τις σουρώνουμε. Αδειάζουμε την σάλτσα που έπειξε σε ένα ταψί λαδωμένο και γεμίζουμε με τις αχιβάδες και με το μείγμα από το σπανάκι. Ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω τους και τα κουκουνάρια. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς,μέχρι να πάρει χρώμα η παρμεζάνα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/