Υλικά
Φαρίνα 500 γρ
Αυγά 4
Βούτυρο 250 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη 400 γρ
Βανίλια 1
Γάλα 1 μεγάλο ποτήρι
Κακάο 5 κουταλιές σούπας
Πορτοκάλι 1 (το ξύσμα & τον χυμό)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά , την βανίλια , το γάλα (χλιαρό) , ξύσμα και χυμό από το πορτοκάλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο μισό προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε καλά. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας, ρίχνουμε το λευκό μείγμα και μετά το μείγμα με το κακάο κουταλιά κουταλιά παντού. Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/