Γαύρος τηγανητός με σουσάμι

images_1972017_2_gauros-me-sousami.jpg

Υλικά

    Γαύρος 1/2 κιλό καθαρισμένος    
    Αυγό 1 χτυπημένο με λίγο νερό    
    Σουσάμι άσπρο όσο χρειαστεί    
    Αλάτι
    Μαϊντανό λίγο ψιλοκομμένο    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τους γαύρους , αφαιρούμε τα κεφάλια τους , τους πλένουμε καλά , τους  στραγγίζουμε και τους αλατίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με λίγο νεράκι και το χτυπάμε. Πιάνουμε από τις ουρές τρεις-τρεις γαύρους , τους βουτάμε στο αυγό , μετά στο σουσάμι και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/