Υλικά
Σφυρίδα 6 φέτες
Πράσο 4-5 ψιλοκομμένα
Φινόκιο 1 ρίζα ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Ντομάτα 1 ώριμη
Κόλιανδρος 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Λεμόνι 1 (τον χυμό του)
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνουμε να μαραθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι , το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ανοίγουμε με το κουτάλι μικρές φωλίτσες ώστε να τοποθετήσουμε εκεί τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr