Υλικά
Παντζάρια 3-4 τεμ
Γλυκοπατάτα πορτοκαλί 1/2 γλυκοπατάτα ή 2 καρότα
Μήλο πράσινο 1 τεμ ή ξινόμηλο
Αγγουράκια τουρσί 3-4 τεμ
Γαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας ή κατίκι
Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι
Λεμόνι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα πατζάρια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη. Καθαρίζουμε την πορτοκαλί γλυκοπατάτα (ή τα καρότα) και το μήλο, τα τρίβουμε κι αυτά στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά (2-3 ώρες). Κόβουμε σε ροδέλες το αγγουράκι τουρσί και μαζί με τα τριμμένα υλικά μας τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το γαλοτύρι (ή το κατίκι) μαζί με το γιαούρτι,την πάπρικα,το αλάτι,το ελαιόλαδο,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/