Μύδια αχνιστά

images_172017_2_Μύδια-αχνιστά.jpg

Υλικά

    Μύδια 500 γρ ψίχα    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο πολτοποιημένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες    
    Κρασί 1/2 ποτήρι νερού λευκό    
    Μαϊντανό 3 κουταλιές σούπας    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού    
    Λεμόνι 1 τον χυμό του    
    Νερό 1/2 ποτήρι    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τις εσωτερικές «τρίχες» τους και τα πλένουμε . Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο , λίγο τα αχνίζουμε να σωταριστούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε τα μύδια. Αφού τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό , το αλάτι – πιπέρι , την μουστάρδα και το στυμένο λεμόνι . Τα αφήνουμε  5 λεπτά όλα μαζί να ψηθούν και να δέσουν και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο  μαϊντανό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/