Υλικά
Μύδια 500 γρ ψίχα
Κρεμμύδι 1 μεγάλο πολτοποιημένο
Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
Κρασί 1/2 ποτήρι νερού λευκό
Μαϊντανό 3 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 1 τον χυμό του
Νερό 1/2 ποτήρι
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τις εσωτερικές «τρίχες» τους και τα πλένουμε . Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο , λίγο τα αχνίζουμε να σωταριστούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε τα μύδια. Αφού τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό , το αλάτι – πιπέρι , την μουστάρδα και το στυμένο λεμόνι . Τα αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί να ψηθούν και να δέσουν και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/