Υλικά
Μοσχάρι 1 κιλό
Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πελτές ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας
Κρασί γλυκό 0,200 λίτρα
Ξύλο κανέλας 1/2
Γαρύφαλλα 3
Δάφνη 3 φύλλα
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά της σούπας
Καυτερή πιπερά 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη
Νερό ζεστό
Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Αφού έχουμε κόψει το κρέας σε μερίδες το τσιγαρίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με όλο το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά και όλα τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε και το νερό, ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/