Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
Ψίχα ψωμιού 3 φέτες μουλιασμένη και στραγγισμένη
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αυγά 3 τεμ
Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Κόλιανδρο-μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι μαύρο
Ούζο 1 κουτάλι της σούπας
Γάλα 2 κουτάλια της σούπας
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη
Τυρί γκούντα 200 γρ τριμμένο
Μπέικον 8-10 φέτες ή γαλοπούλα καπνιστή
Ντομάτες 3 τεμ κομμένες ροδέλες
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε μπολ με νερό, την στύβουμε και την στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με την ψίχα,προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1 αυγό, τον κόλιανδρο, το μοσχοκάρυδο, το ούζο, το γάλα,τον μαϊντανό, την πάπρικα την γλυκιά και την καυτερή, αλάτι,πιπέρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να σμίξουν πολύ καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για να βγουν τα αρώματα (αν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά από το προηγούμενο βράδυ και το αφήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη θα έχει πάρει καλύτερα τα αρώματα από τα μυρωδικά). Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Απλώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Καλύπτουμε τον κιμά με τα τριμμένα τυριά, βάζουμε πάνω από το τυρί τις φέτες μπέικον ή γαλοπούλας και σκεπάζουμε με τις πασπαλισμένες με ρίγανη ροδέλες ντομάτας. Χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά και περιχύνουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/