Υλικά
Για το κέικ
Ζάχαρη 400 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Αυγά 4
Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα του
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του
Γάλα 1 ποτήρι νερού
Φαρίνα 500 γρ
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Για την επικάλυψη
Κρέμα γάλακτος 300 ml
Κουβερτούρα 300 γρ
Αμύγδαλα 50 γρ καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και μαζί με την ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τα ξύσματα και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ενώ στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο ή στρογγυλό (μέχρι 30 cm) κι αδειάζουμε το μείγμα μας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας (καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκε όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και το βγάλουμε καθαρό μόνο με υδρατμούς). Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ.
Για την επικάλυψη : Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως .Περιχύνουμε το κέικ μας και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/