Υλικά
Φαρίνα 300 γρ
Αυγά 3 τεμ
Ζάχαρη 200 γρ
Γάλα 100 ml
Ηλιέλαιο 150 ml
Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα
Για την κρέμα λεμονιού
Γάλα 500 ml
Ζάχαρη 125 γρ
Αυγά 3 τεμ μόνο τους κρόκους
Κορν φλαουρ 50 γρ
Βούτυρο 60 γρ
Λεμόνι 1 τεμ ξύσμα και χυμό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 300 ml από το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ , προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Τότε την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει, ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα , ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω.
Για το κέικ : Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το λάδι,το ξύσμα λεμονιού,το γάλα και τέλος το αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Με ένα κουτάλι ή κορνέ το οποίο το έχουμε γεμίσει με την κρύα πλέον κρέμα λεμονιού, βάζουμε σε διάφορα σημεία του μείγματος , δημιουργώντας τρυπούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα, αν δεν κολλάει το μείγμα είναι έτοιμο και μπορούμε να το βγάλουμε από τον φούρνο. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
*Αν μας περισσέψει κρέμα , μπορούμε να την σερβίρουμε πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ ή στο πλάι του.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/