Χοιρινό καρέ γεμιστό

images_2352017_2_xoirino-kare-gemisto-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χοιρινό καρέ 6 τεμ    
    Κεφαλογραβιέρα 150 γρ κομμένη μπαστούνια    
    Μπέικον 4 φέτες κομμένες    
    Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ κομμένη μπαστούνια    
    Καρότο 1 τεμ κομμένο μπαστούνια    
    Μαϊντανός 4 κλωνάρια
    Αλάτι- πιπέρι
    Σκόρδο 1 σκελίδα κομμένη στην μέση    
    Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας    
    Βούτυρο 1 κουτάλι της σούπας ή μαργαρίνη    
    Πορτοκάλι 1 τεμ κομμένο σε φέτες    
    Λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο- σπάγγος για το τύλιγμα και το δέσιμο    

Για την σάλτσα

    Πορτοκάλι 1 τεμ μόνο τον χυμό του    
    Μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μουστάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μαργαρίνη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να χωρίσει το κρέας από τα κόκκαλα και να το ανοίξει για το γέμισμα, να μας κόψει  και λίγο το κρέας ενδιάμεσα των οστών. Το καρέ καλό είναι να είναι με την πέτσα του. Αν πάρουμε καρέ με πέτσα το χαράζουμε σε ρόμβους.αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με την  μουστάρδα. Τοποθετούμε μέσα στο κρέας το μπέικον,τα μπαστούνια  κεφαλογραβιέρας,καρότου,πιπεριάς,το σκόρδο κομμένο στη μέση και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο ή με ολόκληρα τα κλωνάρια. Διπλώνουμε το κρέας και με τον σπάγγο το δένουμε  καλά, περνώντας τον σπάγγο ανάμεσα  στα οστά. Βάζουμε στην βάση του ταψιού τις φέτες πορτοκαλιού, τοποθετούμε επάνω το καρέ και το αλείφουμε με το βούτυρο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο το ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 90 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).Ξεσκεπάζουμε το καρέ 10- 15 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο για να πάρει χρώμα.

Για την σάλτσα :  Στύβουμε το πορτοκάλι, προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι,μαργαρίνη κι ανακατεύουμε.  Περιχύνουμε το κρέας με ένα κουτάλι την ώρα που ψήνεται στα τελευταία 10-15 λεπτά και κλείνουμε τον φούρνο.  Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε σερβίροντας σε πιατέλα μαζί με την σάλτσα του, ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες ή πιλάφι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/