Υλικά
Σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ
Κουκουνάρια 2 κουταλιές σούπας
Πορτοκάλια 2 τεμ
Βούτυρο 125 γρ
Νερό 2 1/2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Ξυλάκι κανέλας 1
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλας, τον χυμό από ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του, καθαρίζουμε το δεύτερο πορτοκάλι να μείνει μόνο η σάρκα του χωρίς ίνες , το ψιλοκόβουμε σε καρέ, το βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε τα κουκουνάρια να ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά , αφαιρούμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιρόπι. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε (να σπάμε) λίγο ώστε να έχουμε έναν σπυρωτό χαλβά. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας κι αφήνουμε να γίνει χλιαρός. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα και τον απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/