Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Κιμάς αρνίσιος 200 γρ
Φρυγανιά τριμμένη 6 κουταλιές σούπας
Αυγό 1 τεμ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Νερό 2 κουταλιές σούπας
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τρμμένο
Πάπρικα
Για τον πουρέ
Πατάτες 2 μεγάλες
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι – μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πρώτα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μας. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια,εκτός από το τυρί και την πάπρικα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά ,αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να βράσουν οι πατάτες ή μπορούμε να τα ζυμώσουμε από το προηγούμενο βράδυ ώστε ενωθούν τα αρώματα. Πολτοποιούμε τις πατάτες μαζί με το βούτυρο , το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ο πουρές είναι έτοιμος.Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μανταρίνι,τα τοποθετούμε πάνω σε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας , τα πατάμε και τα βάζουμε σε λαδωμένα φορμάκια πιέζοντας το κέντρο ώστε να κάνει λακούβα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί. Βάζουμε σε ένα κορνέ τον πουρέ που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις φωλιές μας. Πασπαλίζουμε με πάπρικα το υπόλοιπο τυρί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί. Συνοδεύεται ωραία με κόκκινη σάλτσα ή πικάντικη κέτσαπ.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/