Υλικά
Φρέσκα θαλασσινά,γιαλιστερές,κυδώνια κτλ 1200 γρ
Ταλιατέλες 1 πακέτο
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Σκόρδο 3-4 σκελίδες
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Λευκό κρασί 150 ml
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά- καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ντομάτες 2 τεμ χοντροκομμένες ή ντοματίνια
Μαϊντανός 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Νερό 1 ποτήρι του νερού
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα θαλασσινά κάτω από τρεχούμενο νερό με βούρτσα. Σε κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τα θαλασσινά, τα αχνίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Βγάζουμε τα θαλασσινά με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι κι όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε, το νερό το στραγγίζουμε και το κρατάμε. Αφού κρυώσουν λίγο αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τη ψίχα και κρατάμε με κέλυφος τόσα όσα θέλουμε για να διακοσμήσουμε τα πιάτα.Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε μια κατσαρόλα ρηχή στη φωτιά με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο, πιπέρι , πάπρικες και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά,τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.Προσθέτουμε το στραγγισμένο νερό που αχνίσαμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 -7 λεπτά. Αλατίζουμε, βάζουμε και την ντομάτα χοντροκομμένη (ή ντοματίνια) , πιπέρι και τον μαϊντανό στο τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά κουνώντας την κατσαρόλα για να ανακατευτούν. Παράλληλα έχουμε βάλει τις ταλιατέλες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε,τις ξαναβάζουμε στην άδεια κατσαρόλα μαζί με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη), προσθέτουμε τα θαλασσινά μας,ανακατεύουμε κι είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/