Υλικά
Κουβερτούρα 250 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Ζάχαρη 170 γρ
Αυγά 5 χωριστά κρόκοι από ασπράδια
Φουντούκια σε σκόνη 300 γρ
Φουντούκια 100 γρ χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα του μπολ και προσθέτουμε την σκόνη φουντουκιών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ απαλά.Βουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ και αδειάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε από πάνω και τα χοντροκομμένα φουντούκια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 -30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/