Υλικά
Μοσχάρι 1 κιλό
Πατάτες 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
Λευκό ή ροζέ κρασί 1/2 κούπα το τσαγιού
Λεμονοπίπερο 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
Αλάτι
Λεμόνια 1 1/2 από τον χυμό τους
Νερό
ΜαΪντανός 4 κλωνάρια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε κατσαρόλα ρηχή το μισό ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο , το λεμονοπίπερο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 -3 λεπτά να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό. Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει (παρακολουθούμε ενδιάμεσα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί,προσθέτουμε τις πατάτες,τις σοτάρουμε μέχρι να κοκκινίσουν και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού το κρέας έχει μαλακώσει,προσθέτουμε το αλάτι και τις πατάτες, ανακατεύουμε κι αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί με κλειστό καπάκι για περίπου 15 – 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το φαγητό μας πρέπει να έχει μείνει με μια πηκτή σάλτσα και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
* Ανάλογα πόσο λεμονάτο θέλουμε να είναι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο χυμό λεμονιού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/