Υλικά
Κυδώνια 4 τεμ
Ζάχαρη 200 γρ
Κρασί ροζέ 1 1/2 ποτήρι του κρασιού
Λεμόνι 1/2 λεμόνι τον χυμό του
Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά
Για την σαντιγί
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Άχνη ζάχαρη 1 κουτάλι της σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια , τα κόβουμε στα τέσσερα, τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το κρασί και τα βράζουμε σε μέτρια φωτά για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξαναβράζουμε σε ποιο δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει το σιρόπι. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε το χυμό από το μισό λεμόνι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μαζί με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τα κυδώνια , μαζί με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα (προαιρετικά).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr