Υλικά
Μαριδάκι 1 κιλό
Φαρίνα 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
Σόδα αναψυκτικό 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Θυμάρι ή ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα λίγο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ψάρια,τα πλένουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα βάζουμε σε μπολ ,προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,αλάτι -πιπέρι,ρίγανη ή θυμάρι και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο να σταθούν για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι,πάπρικα και ρίχνουμε τη σόδα λίγο -λίγο ανακατεύοντας να γίνει πηκτός χυλός (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να είναι πηκτός ο χυλός).Βάζουμε σε τηγάνι το ηλιέλαιο να κάψει,βουτάμε το μαριδάκι λίγο -λίγο μέσα στο χυλό και ξεκινάμε να τηγανίζουμε. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/