Υλικά
Γάλα 1 λίτρο
Νερό 1 ποτήρι
Άνθος αραβοσίτου σοκολάτα 2 φακελάκια (όχι της στιγμής)
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Κακάο 8 κουταλιές σούπας
Κουβερτούρα 50 γρ
Εσάνς μέντας 6 σταγόνες
Ηλιέλαιο 1 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (προς χαμηλή) βάζουμε το γάλα,το νερό,την ζάχαρη,το κακάο και τον άνθο αραβοσίτου (2 φακελάκια),τα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Όταν αρχίσει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες προσθέτουμε τις 6 σταγόνες εσάνς μέντας.Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάδι για να έχουμε μια γυαλιστερή κρέμα, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ατομικά μπολάκια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η κρέμα και βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο. Όταν κρυώσει είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/