Όταν είμαστε σε διακοπές είναι πολύ εύκολο να αμελήσουμε τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μας. Με ποιο τρόπο σαμποτάρουμε την περιποίησή της;
1) Δεν κάνουμε σωστή χρήση αντιηλιακού
Σύμφωνα με έρευνα του The Skin Cancer Foundation (Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος) το 29% των γυναικών και το 49% των αντρών δεν έχουν χρησιμοποιήσει καθόλου αντιηλιακό τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, οι περισσότεροι από εμάς δεν το απλώνουμε σωστά, δηλαδή δεν το ανανεώνουμε ανά δύο ώρες ή κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα, ούτε εφαρμόζουμε επαρκή ποσότητα (γι’ αυτό χρειάζεται να βάζουμε δύο στρώσεις).
2) Δεν φοράμε γυαλιά ηλίου
Η προστασία των ματιών όχι μόνο προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως ο καταρράκτης, ο καρκίνος του δέρματος κ.λπ. Είναι σημαντικό να προμηθευτούμε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών μόνο από κάποιο κατάστημα οπτικών και να μην το βγάλουμε από πάνω μας τις ώρες που έχει ηλιοφάνεια.
3) Κάνουμε μπάνιο μετά την αποτρίχωση
Αν βουτήξουμε στη θάλασσα ή την πισίνα αφού έχουμε κάνει αποτρίχωση, το δέρμα μας πιθανόν να ερεθιστεί, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητο. Καλό είναι να έχουμε ήδη ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία το προηγούμενο βράδυ ή λίγες ώρες νωρίτερα.
4) Δεν ενυδατώνουμε επαρκώς την επιδερμίδα μας
Η απώλεια υγρών -επομένως και υγρασίας από το δέρμα- εντείνεται το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να έχει μεγαλύτερες ανάγκες ενυδάτωσης. Είναι λοιπόν απαραίτητο να επιλέγουμε πλούσιες ενυδατικές λοσιόν για το σώμα και το πρόσωπο και το κυριότερο να πίνουμε άφθονο νερό, ώστε να αναπληρώνεται η ποσότητα των υγρών που χάνονται. Ακόμα, είναι βασικό να καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά.
5) Αμελούμε τη φροντίδα των άκρων
Το να φοράμε σαγιονάρες όλο το 24ωρο είναι επικίνδυνο για την υγεία των ποδιών μας λόγω των βακτηρίων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επίσης είναι πιθανό να προκληθεί αφυδάτωση και σκάσιμο στις φτέρνες. Γι’ αυτό καλό είναι να απλώνουμε στην επιφάνειά τους μια κρέμα αρκετά ενυδατική, με μαλακτικούς παράγοντες, που ανακουφίζουν τα άκρα.
6) Ξύνουμε τις πληγές
Μπορεί μετά το τσίμπημα (π.χ. από κουνούπι) να αισθανόμαστε έντονη φαγούρα, αλλά καλό είναι να αντιστεκόμαστε και να μην τρίβουμε το δέρμα, γιατί έτσι μπορεί να μολυνθεί. Αντίθετα, εφαρμόζουμε πάγο, τζελ αλόης ή μια καταπραϋντική κρέμα (π.χ. με καλέντουλα).
Πηγή : http://www.nutrimed.gr
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””