Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια τσαγιού
Φαρίνα 2 φλιτζάνια τσαγιού
Νωπή μαγιά 1 κυβάκι ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Τυριά διάφορα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα
Νερό χλιαρό 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Σουσάμι ασπρόμαυρο 1 κουτάλι της σούπας
Ελαιόλαδο για άλειμμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια και προσθέτουμε το αλάτι. Σε άλλο μικρότερο μπολ με 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση στα αλεύρια και προσθέτουμε την μαγιά , ανακατεύουμε, ενώ προσθέτουμε και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας , μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφικτή, λεία και αφράτη (στην πράξη βλέπουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή αλεύρι επιπλέον). Προσθέτουμε την πάπρικα και τα τριμμένα τυριά και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα στρογγυλή, τοποθετούμε την ζύμη μας , αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της ζύμης , πασπαλίζουμε με το ασπρόμαυρο σουσάμι και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε 2 – 3 σημεία. Βάζουμε σε ζεστό μέρος την φόρμα, την σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη. Στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Αφού ψηθεί το βγάζουμε, το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/