Υλικά
Ζάχαρη 200 γρ
Πορτοκάλι 1 τεμ και το ξύσμα
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
Βούτυρο 2οο γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
Μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 πρέζα
Αμυγδαλόψιχα 100 γρ
Αυγά 4 τεμ.
Φράουλες 200 γρ
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα,τον χυμό λεμόνι,το κονιάκ και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάζουμε από την φωτιά. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, με το μπεϊκιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα,ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα -ένα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί , πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Κόβουμε στην μέση τις φράουλες αφού τις πλύνουμε πρώτα και βγάλουμε το κοτσάνι τους. Τοποθετούμε διάσπαρτα στην επιφάνεια της πίτας τις φράουλες πιέζοντας να βυθιστούν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Αφού ψηθεί σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/