Σπιτικός πουρές κολοκύθας

images_1342017_1474363528800.jpg

Υλικά για 1 μεγάλο βάζο (3-3½ κούπες)

1 κολοκύθα

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και την καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια και το εσωτερικό μέρος με τη βοήθεια ενός scoop για παγωτό ή ενός κουταλιού. Βάζουμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος. Με τη βοήθεια ραβδομίξερ χειρός ή ενός πολυκοπτικού μηχανήματος αλέθουμε μέχρι να πάρουμε πουρέ. Αποθηκεύουμε σε βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για λίγους μήνες.

Πηγή : http://dietstories.gr/