Υλικά για 6 μερίδες
1 μεγάλο σέλερι χοντροκομμένο (με λίγα φύλλα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
3 κούπες ζωμός λαχανικών
2 μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα μικρά τεμμάχια
10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι με το ελαιόλαδο για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. Ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, την κανέλα και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα προσθέτουμε μαζί με το βασιλικό και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το γά λα αμυγδάλου πολτοποιώντας με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα δυόσμου.
Πηγή : http://dietstories.gr/