Σαλάτα με αρμυρίκια

images_942017_2_salata-me-armurikia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αρμυρίκια 300 γρ    
    Κάπαρη 3 κουταλιές της σούπας    
    Σκόρδο 1 σκελίδα λιωμένη    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ κομμένο ροδέλες    
    Λεμόνι 1 τεμ (ανάλογα την οξύτητα που επιθυμεί ο καθένας)    
    Ελαιόλαδο
    Δυόσμος 1 κουταλιά του γλυκού    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα αρμυρίκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό να βράσουν για 20-25 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει μόνο 5-7 λεπτά).  Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα τους τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι ρίχνοντας κρύο νερό από πάνω τους.Ξεκινάμε να τα καθαρίζουμε κρατώντας το σκληρό κλωνάρι και τραβώντας τα μαλακά φύλλα προς τα κάτω με προσοχή. Βάζουμε τα μαλακά φύλλα σε ένα πιάτο ή σαλατιέρα. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την σκορπίζουμε στα αρμυρίκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε ροδέλες το κρεμμύδι και το τοποθετούμε πάνω στα αρμυρίκια. Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε μαζί σε ένα μπολ ή σέικερ το ελαιόλαδο, τον τριμμένο δυόσμο και τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε την σαλάτα μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/