Υλικά
Κιμάς 600 γρ
Μπέικον 100 γρ ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ ψιλοκομμένο
Καρότα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Σέλερι 2 κλωνάρια ψιλοκομμένα
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί (περασμένο στο μπλέντερ)
Βασιλικός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα , το σέλερι ,τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο , το σέλερι, τα καρότα, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το μπέικον, σοτάρουμε, προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και τέλος προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το πολτοποιημένο ντοματάκι κον κασέ, τον βασιλικό, την ρίγανη ,αλάτι – πιπέρι,την ζάχαρη και νερό ίσα να σκεπάζει τον κιμά. Σιγοβράζουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά (θέλουμε η σάλτσα να δέσει). Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/