Υλικά
Δαμάσκηνα 10 τεμ
Ζάχαρη 300 γρ
Κονιάκ ή τσίπουρο 100 γρ
Κανέλα ξυλάκι 1- 2 τεμ
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα μικρά κοτσάνια τους. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό να βράσουν περίπου για 10 λεπτά . Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι το οποίο το τοποθετούμε μέσα σε μια άλλη κατσαρόλα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε πάλι τα δαμάσκηνα και τον χυμό τους στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε χωνί με γάζα στο στόμιο ενός μπουκαλιού και αδειάζουμε μέχρι την μέση τον χυμό από τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε κονιάκ ή τσίπουρο και γεμίζουμε το μπουκάλι. Προσθέτουμε την κανέλα ,κλείνουμε το μπουκάλι και το βάζουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες. Το ποτό μας είναι έτοιμο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όσα μπουκάλια διαθέτουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/