Νηστίσιμα μπιφτέκια φασολιών

images_1342017_1458298558037.jpg

Υλικά για 10 μπιφτέκια

800 γρ. βρασμένοι στραγγισμένοι γίγαντες

1 κούπα τριμμμένο καρότο

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 φέτες ψωμί τοστ σικάλεως (ή 6 φρυγανιές σικάλεως)

15 γρ. λιναρόσπορο με 70 γρ. νερό (ή 1 μεγάλο αυγό)

2 χούφτες μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, δυόσμος, μαΐντανός)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το αφήνουμε στην άκρη. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το ψωμί με τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το τρίμμα ψωμιού με τα μυρωδικά, τους γίγαντες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στο πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε το παραπάνω μείγμα (σε δόσεις) ελαφρώς ώστε να πάρουμε μια πάστα. Ρίχνουμε την πάστα φασολιών σε μπολ και προσθέτουμε το λιναρόσπορο με το νερό (ή χτυπημένο το αυγό). Ανακατεύουμε καλά, χωρίζουμε ισόποσα το μείγμα σε 10 μέρη, πλάθουμε μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή : http://dietstories.gr/