Υλικά
Κουνέλι 1
Σκόρδο 6 σκελίδες
Χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι- πιπέρι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Πατάτες 4-5 μεγάλες
Ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια του καφέ
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι, το τεμαχίζουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και το αφήνουμε για 2 ώρες. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά παντού. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε σε διάφορα σημεία σχισμές και τοποθετούμε μέσα σκελίδες σκόρδου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κομμάτια , μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τα βάζουμε σε ένα ταψί.Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε (όχι πολύ λεπτές). Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 90-120 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/