Υλικά
Κοτόπουλο 1 κομμένο στα δύο
Πατάτες 1 1/2 κιλό
Νερό 2 ποτήρια
Για την μαρινάδα
Μουστάρδα 2 κουταλιές σούπας
Πορτοκάλια 3 – 4 τον χυμό τους
Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό τους κι από 1 το ξύσμα
Κύβος λαχανικών 1 τεμ λιωμένος
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Μέλι 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Καψαλίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, καθαρίζουμε και τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε .Ετοιμάζουμε την μαρινάδα σε ένα γυάλινο σκεύος. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ,προσθέτουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το κοτόπουλο με τις πατάτες και την μαρινάδα σε ένα ταψί , βάζουμε και το νεράκι (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 80 – 90 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει, ενώ κατά την διάρκεια ψησίματος το γυρνάμε να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/