Υλικά για 4 μερίδες
8 φιλέτα από μούτι κοτόπουλου
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
1 σκελίδα φρέσκου σκόρδου
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι)
½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1½ κούπα γάλα 1,5%
1 κ.γ. σκόνη απο ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. corn flour ανακατεμμένη με 2 κ.σ. παγωμένο νερό
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
½ κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι κατάλληλο και για χρήση στο φούρνου (με μεταλλική λαβή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι με το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στος 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα για περίπου 25 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο, αφαιρούμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη, μεταφέρουμε το τηγάνι στο μάτι και ρίχνουμε το φρέσκο σκόρδο να σοταριστεί στο ζουμί που έχει βγάλει το κοτόπουλο. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και 2 κ.σ. μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα, τη σκόνη από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσέχοντας να μη βράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το corn flour και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μίση παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στη σάλτσα Βάζουμε και τα ψημένα φιλέτα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά για να τραβήξουν υγρά από τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρουμε με λαχανικά ατμού ή σαλάτα.
Πηγή : http://dietstories.gr/