Υλικά
Κολοκυθάκια 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ
Σκόρδο 1 σκελίδα
Καλαμποκάλευρο 5 κουταλιές της σούπας
Φαρίνα 3 κουταλιές της σούπας
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Άνηθο-μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα
Κύμινο 1 πρέζα
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Φέτα τριμμένη 200 γρ προαιρετικά
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε ελαφρώς (δεν τα πολτοποιούμε τελείως). Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αλέθουμε και αυτά. Βάζουμε σε μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι , το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τα άλευρα κοσκινισμένα,αλάτι, πιπέρι , κύμινο, πάπρικα και προαιρετικά φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι της σούπας να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα κουταλιές, πλάθουμε στρογγυλό σχήμα ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μπορούμε να τους απολαύσουμε ζεστούς και κρύους.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/