Κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα

images_1642017_keftedakia-me-pikantiki-saltsa-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

    Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 300 γρ    
    Κρεμμύδια 2 τριμμένα στον τρίφτη    
    Ψωμί μπαγιάτικο 2 κούπες τσαγιού μόνο την ψίχα μουλιασμένη και στραγγισμένη καλά    
    Τριμμένη φρυγανιά 2 φλιτζανάκια του καφέ    
    Ξύδι 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι-πιπέρι
    Ρίγανη
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα  

 

Για την σάλτσα

    Ντομάτες 6 τριμμένες στον τρίφτη    
    Ντοματοπολτό 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Κόκκκινο πιπέρι (καυτερό) 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Κανέλα λίγο    
    Πράσινες πιπεριές 2 κομμένες σε τετράγωνα    
    Πιπεριές κόκκινες 2 κομμένες σε τετράγωνα    
    Πιπεριές κίτρινες 2 κομμένες σε τετράγωνα    
    Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλικομμένο    

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός ηλιέλαιο και αλεύρι) σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν καλά. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βαθιά σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν καλά.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό, την κανέλα, το αλάτι-πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι. Συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 15-20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Πλάθουμε την ζύμη του  κιμά σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο χαμηλώνοντας λίγο όποτε χρειάζεται την φωτιά (για να μην κάψουμε το λάδι μας). Στην συνέχεια αφού τηγανιστούν όλα τα ρίχνουμε στην σάλτσα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με ρύζι ή σπαγγέτι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/