Κεφτεδάκια μελιτζάνας

images_3042017_1.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

3 μελιτζάνες

1 αυγό

½ κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου

1 χούφα μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο

1½ κούπα τρίμμα ψωμιού

60 γρ. ρεγκάτο light

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. ντοματάκια αποφλειωμένα ψιλοκομμένα

400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να πιουν τα υγρά τους (περίπου 15 λεπτά). Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε πολυκοπτικό μηχάνημα και τις αλέθουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγνα. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες, πρποσθέτουμε το μαΐντανό, το βασιλικό, το τρίμα ψωμιού, το αυγό (χτυπημένο), το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.

Σχηματίζουμε με τα χέρια μας περίπου 28 κεφτεδάκια μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Το μείγμα μας είναι αρκετά υγρό και γι αυτό κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα κεφτεδάκι βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό ώστε να μπορέσουμε να τα πλάσουμε και να μην κολλάνε στα χέρια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει τις μελιτζάνες ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα τοποθετούμε μέσα στη ζεστή σάλτσα. Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο βασιλικό και μαΐντανό.

Πηγή : http://dietstories.gr/