Υλικά
Φαρίνα 150 γρ
Αμυγδαλόψιχα 350 γρ
Άχνη ζάχαρη 200 γρ
Βούτυρο 18ο γρ λιωμένο
Αυγά 5 τεμ μόνο τα ασπράδια
Ανθόνερο 6ο γρ
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα,την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το ανθόνερο και πάλι ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε μικρά φορμάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, αδειάζουμε από το μείγμα σε κάθε φορμάκι αλλά να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 4ο -45 βαθμούς. Τα βγάζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας κουβερτούρα περίπου 70 γρ λιωμένη, ή να κάνουμε μισά με κουβερτούρα και μισά χωρίς.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/