Καροτόσουπα με κόκκινες φακιές

images_2342017_Caramelized-Onion-Carrot-Soup04.jpg

Υλικά (για 6 μερίδες)

3 κούπες καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κούπες κόκκινες φακές

300 γρ. ψιλοκομμένα αποφλοιωμένα ντοματάκια

4 κούπες ζωμός λαχανικών

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κουρκουμάς

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

½ κ.γ. αποξηραμένη σκόνη σκόρδου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ελάχιστη σκόνη κανέλας

προαιρετικά αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αντικολλητική επιφάνεια σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τις φακές, τα ντοματάκια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει η σούπα μας βελουτέ σύσταση. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή φρέσκο κόλιανδρο και προαιρετικά με φυτική κρέμα.

Πηγή : http://dietstories.gr