Υλικά
ΚανταΪφι 400 γρ
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Φυστικη Αιγίνης 350 γρ καθαρισμένο
Για το σιρόπι
Νερό 1 ποτήρι νερού
Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού
Λεμόνι 1 κουταλάκι γλυκού από τον χυμό του
Βανίλια 1 τεμ
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταΐφι με το χέρι, παίρνουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε φόρμες βουτυρωμένες πατώντας και ανοίγοντας το κανταΐφι καλά ώστε να έχουμε κενό στο κέντρο. Το αφήνουμε 3 -4 ώρες να στεγνώσει. Λιώνουμε το βούτυρο και καυτό όπως είναι περιχύνουμε τις φωλιές που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη ,αφήνουμε να πάρουν βράση για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού και μετά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να βράσει. Θέλουμε να έχουμε ένα σφιχτό σιρόπι κάπως, ενώ πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε την βανίλια και τα φυστίκια Αιγίνης να πάρουν μια βράση 1 – 2 λεπτά. Βγάζουμε από τα φορμάκια τις φωλιές και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη. Τις γεμίζουμε με τα φυστίκια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και απολαμβάνουμε το γλυκάκι μας.
* Αν θέλουμε μπορούμε να στολίσουμε με φράουλες.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/