Υλικά για 14 μερίδες
1 κούπα πουρέ κολοκύθας
2 αυγά
1½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
½ κούπα καστανή ζάχαρη & 3 κ.σ. για γαρνίρισμα
4 κ.σ. σπορέλαιο
¾ κεσεδάκι (150 γρ.) γιούρτι στραγγιστό 2%
2 κ.σ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking, το αλάτι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα αυγών. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ (προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ ώρα για να γίνει αφράτο το κέικ). Γεμίζουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (12Χ30 εκ. περίπου) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, γαρνίρουμε με καστανή ζάχαρη και κολοκυθόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι για σουβλάκι αυτό βγει στεγνό. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Πηγή : http://dietstories.gr/