Υλικά
Βύσσινο 2 κιλά καθαρισμένα χωρίς κουκούτσια
Ζάχαρη 2 κιλά
Λεμόνι 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και πλένουμε τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο αλλά πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό ώστε να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Μετά το βάζουμε να βράσει αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς όσο βράζε και ο αφρός του αποκτά πιο σκούρο χρώμα. Θέλει περίπου 25 – 30 λεπτά βράσιμο , δοκιμάζοντας ενδιάμεσα με ένα κουτάλι να στάξουμε σταγόνα σε ένα πιατάκι, αν στέκεται στο πιάτο και δεν απλώνει η σταγόνα είναι έτοιμο. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά βάζουμε και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε είτε παγωμένο (αποθηκεύοντας το στο ψυγείο) είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/