Υλικά
Γαρίδες 5 μεγάλες
Καταϊφι 100 γρ
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για την μαρινάδα
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Λεμόνια 2 – 3 τον χυμό τους
Λεμονοπίπερο 1 κουταλάκι γλυκού
Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας
Αλάτι
Για τον χυλό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Μπύρα 1/2 κουτάκι περίπου
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας (για το χρώμα)
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το έντερο με μια οδοντογλυφίδα, τις πλένουμε και αφήνουμε μόνο τις ουρές. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα σε ένα μπολ, βάζοντας όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέσα στην μαρινάδα.Ετοιμάζουμε τον χυλό σε ένα βαθύ πιάτο, βάζοντας την μπύρα, την κέτσαπ,το αλάτι και προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό όχι πολύ ζουμερό. Ξεφτίζουμε λίγο το καταϊφι και τυλίγουμε τις γαρίδες μας ,(όσο παχές ή λεπτές τις θέλουμε αναλόγως χρησιμοποιούμε και την ποσότητα καταϊφιού που χρειάζεται). Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα ,τις βουτάμε στο χυλό και τις τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις απολαμβάνουμε ζεστές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/