Υλικά
Αρακάς 500 γρ φρέσκος ή κατεψυγμένος
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 3 σκελίδες λιωμένες
Δάφνη 1 φύλλο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές
Λουκάνικα χωριάτικα 2 τεμ κομμένα φέτες
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι, βάζουμε, το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα σκόρδα λιωμένα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,την δάφνη,αλάτι- πιπέρι. Προσθέτουμε τον αρακά, το λουκάνικο κομμένο σε φέτες και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Βάζουμε και ελάχιστο νερό (ίσα να σκεπάζει ελαφρώς τον αρακά όχι πολύ) και αφήνουμε να ψηθούν. Μόλις μαλακώσει ο αρακάς και έχει τραβήξει όλα τα υγρά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/