Υλικά
Καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 30 γρ ή 25 γρ ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νερό χλιαρό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού για την μαγιά
Σουσάμι μαύρο ή άσπρο 1 κουταλιά της σούπας
Νερό χλιαρό όσο πάρει για το ζύμωμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα δύο άλευρα , ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την μαγιά, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να ζυμώσουμε. Ζυμώνουμε περίπου 1ο λεπτά και η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια μας (έτσι το βλέπουμε στην πράξη πόσο νερό χρειάζεται να προσθέσουμε). Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας.Πασπαλίζουμε με το μαύρο ή άσπρο σουσάμι , την βάζουμε σε ζεστό μέρος , την σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα το ψωμί για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε επάνω σε ένα τραπεζομάντηλο, την σκεπάζουμε και σιγά σιγά ξεφορμάρουμε το ψωμί.Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/