Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 φλυτζάνια του τσαγιού
Γιαούρτι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κρόκοι αυγών 3 κρόκοι
Ασπράδια αυγών 2 χτυπημένα
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την γέμιση
Φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ανθότυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη
Αυγά 2 τεμ.
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε την μαργαρίνη, το γιαούρτι, λίγο αλάτι και τους κρόκους και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. Δεν πρέπει να κολλάει η ζύμη στα χέρια, αν χρειαστεί βάζουμε λίγο αλεύρι επιπλέον, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε με το πιρούνι την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα που την έχουμε τρίψει, τα αυγά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Με κουπάτ κόβουμε το φύλλο (ή με ένα μαχαίρι), βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου, το πιέζουμε να κλείσει στις άκρες του με το πιρούνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα που ανοίξαμε. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με τα χτυπημένα ασπράδια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα. Τρώγονται και κρύα.
* Αν θέλουμε να κάνουμε πιο λίγα τυροπιτάκια , την ζύμη που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να την βάλουμε σε σακούλα ειδική για αποθήκευση τροφίμων και να την αποθηκεύσουμε είτε στην συντήρηση αν θέλουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να την χρησιμοποιήσουμε, είτε στην κατάψυξη που μπορεί να αποθηκευτεί για περισσότερο καιρό. Από την προηγούμενη μέρα την βγάζουμε από την κατάψυξη και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/